Cum se fac jocurile video

Despre curs:

Sa faci jocuri este una din cele mai complexe si mai interesante ocupatii. Lucrezi in fiecare zi la altceva, urmaresti ultimele tehnologii, iar colegii tai vor avea aceeasi pasiune. In acest curs vei invata despre productia unui joc, despre rolurile dintr-o echipa de dezvoltare. Apoi iti vom prezenta o parte dintre aspectele tehnice ale unui joc, cum sunt dezvoltate, implementate si la ce folosesc. Toate acestea alaturi de multe exemple din jocuri reale pentru a le intelege mai bine. La finalul cursului vei intelege mult mai bine aceasta fascinanta lume a dezvoltatorilor de jocuri video!

Ce vei invata:

La finalul acestui curs vei cunoaste notiunile de baza pe care le are orice dezvoltator de jocuri dupa primul proiect. Vei sti care sunt etapele si componentele jocurilor video, precum si care domeniu ti se potriveste cel mai bine.

  • Etapele de dezvoltare ale unui joc
  • Cine lucreaza la un joc si ce face fiecare dezvoltator
  • Din ce se compune un joc
  • Cum sunt construite elementele din cele mai cunoscute jocuri
  • Ce disciplina ti se potriveste
450 RON (pret promotional)

Sesiunea 1Introducere in industria jocurilor video

In prima sesiune ne vom familiariza cu industria jocurilor video in general. Vom invata despre etapele creatiei unui joc de la idee pana cand ajunge la utilizator, precum si despre principalele domenii: design, programare, grafica si audio.

  • Durata: 2 ore

Sesiunea 2Elementele si controlul unui joc

In cea de-a doua sesiune vom explora "caramizile" din care este construit un joc si cum interactioneaza intre ele, folosind exemple din jocuri celebre. Vom incheia sesiunea cu o discutie privind modul in care interactionam cu jocurile pe toate platformele (PC, Console, Mobile).

  • Durata: 2 ore

Sesiunea 3Despre grafica si sunet

O sesiune dedicata integral graficii si sunetului care ne va ajuta sa intelegem cum este realizata si implementata partea vizuala si audio intr-un joc video. Toate acestea impartasite alaturi de cateva trucuri folosite de dezvoltatorii din intreaga lume.

  • Durata: 2 ore

Sesiunea 4Tehnologie, Productie si Specializari

Concluzionam acest curs cu o discutie despre editoarele si specializarile disponibile in acest domeniu, dar si cu o discutie privind oportunitatile de cariera alaturi de cateva sfaturi extrem de practice si utile din partea unora dintre cei mai apreciati dezvoltatori din Romania.

  • Durata: 2 ore
Back to top