Game Design modul I

Despre curs:

In sensul cel mai larg, game designul se refera la ideea din spatele unui joc, insa inseamna mult mai mult decat atat. Game designul se refera si la tema centrala a unui joc sau la alte aspecte, precum definirea personajelor sau abilitatile disponibile. Insa cel mai adesea, game designul se refera la modul in care se joaca jocul (mecanici de joc/gameplay). Care sunt regulile? Cum se joaca? Ce skilluri solicitam jucatorului? Ce face jocul distractiv si/sau provocator? Cursul de "Introducere in Game Design” va face cunostinta cu acest job fascinant!

Ce vei invata:

 • Etapele de dezvoltare ale unui joc
 • Din ce se compune un joc
 • Principii si teorii aplicate in dezvoltarea unui joc
 • Despre mecanicile de joc
 • Cum sa te pregatesti pentru procesul de angajare
1500 RON (Plata si in rate)

Sesiunea 1Introducere in industria jocurilor video

In prima sesiune ne vom familiariza cu industria jocurilor video in general. Vom invata despre etapele creatiei unui joc de la idee pana cand ajunge la utilizator, precum si despre principalele domenii: design, programare, grafica si audio.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 2Elementele si controlul unui joc

In cea de-a doua sesiune vom explora "caramizile" din care este construit un joc si cum interactioneaza intre ele, folosind exemple din jocuri celebre. Vom incheia sesiunea cu o discutie privind modul in care interactionam cu jocurile pe toate platformele (PC, Console, Mobile).

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 3Nivelurile unui joc

In a treia sesiune vom discuta despre cum sunt create nivelurile unui joc. Vom invata cum sunt abordate diverse jocuri , de la cele mai simple cu niveluri mici pana la cele cu lumi mari si complet deschise.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 4Despre grafica si sunet

O sesiune dedicata integral graficii si sunetului care ne va ajuta sa intelegem cum este realizata si implementata partea vizuala si audio intr-un joc video. Toate acestea impartasite alaturi de cateva trucuri folosite de dezvoltatorii din intreaga lume.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 5Tehnologie, Productie si Specializari

Concluzionam acest curs cu o discutie despre editoarele si specializarile disponibile in acest domeniu, dar si cu o discutie privind oportunitatile de cariera alaturi de cateva sfaturi extrem de practice si utile din partea unora dintre cei mai apreciati dezvoltatori din Romania.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 6Cum alegem o idee?

Toata lumea are idei, unele mai putin inspirate, altele foarte interesante. De cele mai multe ori, alegem o idee si ne apucam de dezvoltarea si implementarea acesteia. Dar cum facem sa ne asiguram ca ideea pe care am selectat-o este cea mai potrivita? Descoperim in cadrul acestei sesiuni cateva principii care ne ajuta.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 7Principii folosite in Design

La baza cursului se afla unul dintre cele mai importante principii aplicate in design, Form Follows Function. Descoperim ce presupune si cum il aplicam in dezvoltarea unei idei de joc.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 8Game Mechanics, Player Skills, Signs & Feedback

Intram in detalii privind procesele implicate in dezvoltarea unui joc video. Vom discuta despre mecanicile de joc, despre skillurile pe care i le solicitam jucatorului, despre cum se coreleaza acestea cu celalalte elemente dintr-un joc, precum signs & feedback, si despre cum obtinem in cele din urma...gameplay.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 9Accessibility, Usability, Learning Curve & Prototyping

Game Designul este o disciplina mult mai complexa decat pare la prima vedere. A avea o idee si o serie de mecanici de joc nu este suficient daca vrei sa dezvolti un joc de calitate. Modul in care inveti jucatorul sa joace, interactiunea acestuia cu elementele din joc sau progresul pe parcursul acestuia sunt foarte importante, iar in aceasta sesiune vom invata despre ele.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 10Examen & Diplome

Ultima sesiune se incheie cu o recapitulare a tuturor cunostintelor predate in sesiunile anterioare, un workshop la finalul caruia ne vom juca jocurile create de voi si, nu in ultimul rand, cu acordarea diplomelor de participare la acest curs.

 • Durata: 2 ore
Back to top