Game Design pentru incepatori

Despre curs:

In sensul cel mai larg, game designul se refera la ideea din spatele unui joc, insa inseamna mult mai mult decat atat. Game designul se refera si la tema centrala a unui joc sau la alte aspecte, precum definirea personajelor sau abilitatile disponibile. Insa cel mai adesea, game designul se refera la modul in care se joaca jocul (mecanici de joc/gameplay). Care sunt regulile? Cum se joaca? Ce skilluri solicitam jucatorului? Ce face jocul distractiv si/sau provocator? Cursul de "Introducere in Game Design” va face cunostinta cu acest job fascinant!

Ce vei invata:

 • Principii si teorii aplicate in dezvoltarea unui joc
 • Despre mecanicile de joc si parametrii care le influenteaza
 • Despre Varietate, Motivatie, Accesibilitate si Prototipare
 • Oportunitati de dezvoltare in cariera
 • Cum sa te pregatesti pentru procesul de angajare
1000 RON (Pret promotional)

Sesiunea 1Introducere / Istoria si evolutia jocurilor video

In prima sesiune ne vom familiariza cu industria jocurilor video in general, vom discuta despre etapele de dezvoltare a unui joc video, vom descoperi ce joburi sunt implicate, si vom finaliza cu o scurta prezentare a unuia dintre cele mai importante principii aplicate in design.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 2Game Mechanics, Player Skills, Signs & Feedback

Intram in detalii privind procesele implicate in dezvoltarea unui joc video. Vom discuta despre mecanicile de joc, despre skillurile pe care i le solicitam jucatorului, despre cum se coreleaza acestea cu celalalte elemente dintr-un joc, precum signs & feedback, si despre cum obtinem in cele din urma...gameplay.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 3Recap, Workshop & Game Design as a Career

Vom trece in revista cele mai importante elemente invatate, vom discuta despre oportunitatile de cariera si vom participa impreuna la un workshop despre creativitate si munca in echipa.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 4Accessibility, Usability, Learning Curve & Prototyping

Game Designul este o disciplina mult mai complexa decat pare la prima vedere. A avea o idee si o serie de mecanici de joc nu este suficient daca vrei sa dezvolti un joc de calitate. Modul in care inveti jucatorul sa joace, interactiunea acestuia cu elementele din joc sau progresul pe parcursul acestuia sunt foarte importante, iar in aceasta sesiune vom invata despre ele.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 5Game Design – Player Motivation, Game Variety & Workshop

Putini sunt cei care stiu faptul ca intr-un joc video game designerii folosesc diferite notiuni de psihologie pentru a mentine jucatorul captivat cat mai mult timp. Cum aplicam aceste lucruri intr-un joc video vom descoperi in ultima sesiune inainte de examenul de final.

 • Durata: 2 ore

Sesiunea 6Recap, Examen & Diplome

Ultima sesiune se incheie cu o recapitulare a tuturor cunostintelor predate in sesiunile anterioare, un workshop la finalul caruia ne vom juca jocurile create de voi si, nu in ultimul rand, cu acordarea diplomelor de participare la acest curs.

 • Durata: 2 ore
Back to top