GameDev Academy

Nu doar invatam! Impreuna iti construim cariera.

Istoria si Jocurile Video, pasiunile mele.

Numele meu este Munteanu Bogdan Claudiu iar pasiunile mele principale sunt Istoria si Jocurile Video. Momentan lucrez la Amber Studio ca QA Analyst (tester). Am ajuns aici dupa aproape 5 ani de experienta in testare, dupa ce am avut ocazia sa mai lucrez in studiourile de testare ale celor de la Electronic Arts si Ubisoft Romania. Tot la Ubisoft Romania am avut ocazia sa lucrez ca developing tester (Dev Tester) pentru aproape 7 luni, o experienta de nepretuit.

In paralel cu activitatea de testare din studiourile mai sus mentionate, am studiat Istoria la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti. M-am apucat de aceasta facultate din pasiune, fix in anul 3 de Urbanism (la Facultatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu) si am inceput sa le fac pe amandoua in paralel. Urbanismul l-am abandonat in anul 4 din lipsa perespectivelor pe care mi le oferea si a eforturilor financiare pe care nu mai doream sa le fac. Insa istoria a continuat sa ma pasioneze si mi-a permis in cele din urma, aproape fiind de licenta sa ma si angajez ca tester, deoarece imi doream mult sa intru in contact cu industria jocurilor video. Prin urmare, in licenta pe care am sustinut-o la finalul anului 3 de istorie, intitulata “Cynoscephalae, comparatie intre armata romana si armata maceodneana” am folosit in anexele acestei lucrari imagini din jocurile video.

Profesorii au fost foarte incantati si m-au incurajat sa folosesc aceste noi metode de reprezentare a momentelor istorice. Prin urmare am continuat un master cu specializare pe Istoria Antica. Lucrarea de disertatie “Imaginea legionarului roman in Jocurile Video” a fost o lucrare in care am folosit ca surse fix jocurile care abordeaza perioada antica a istoriei. Cele doua lucrari si cercetari istorice facute cu si despre jocurile video m-au incurajat sa duc studiul la nivelul de doctorat. Prin urmare sunt in stadiul in care cercetez imaginea Romei Antice transpusa in Jocurile Video, lucrare care se va finaliza anul urmator, 2019.

Sursele antice sunt numeroase insa cele care sa acopere jocurile video sunt aproape inexistente. Abordarea pe care eu o incerc sa o fac si tipologia de cercetare nu se regasesc decat in alte tari ca Marea Britanie. In cautarea mea pentru alternative, alte surse si in incercarea de a ma dezvolta personal am intrat in contact, acum un an si ceva cu “baietii” de la GameDev Academy. Prina intalnire cu ei a fost la un curs demonstrativ (eram seria a 2-a) iar apoi prin sumara mea participare la primul Game LAB si alte cursuri pe parcurs. Vorbind cu ei si participand la cursurile lor de o varietate informationala coplesitoare am putut trage niste concluzii asupra existentei surselor de care am nevoie. Desigur m-am dezvoltat indirect pe plan personal, prin experienta capatata la cursurile demonstrative si chiar am avut sansa sa particip la cateva sedinte ale unui curs de 2D in Photoshop. Experienta lor de care am putut sa “abuzez” indirect prin cursuri si direct prin duscutiile cu ei, si nu doar la nivelul de Q&A, mi-a oferit o sansa pe care in cercetarea mea nu as fi putut-o avea in mediul academic al Universitatii din Bucuresti si nici in cadrul firmelor la care am lucrat. Amber nu prea intra in discutie deoarece oamenii de aici sunt in contact direct cu GameDev Academy 😊.

Momentan sunt inscris tot la ei la cursul de Unitiy, sunt entusiasmat si de-abia astept sa invat lucruri noi pe care doresc neaparat sa le stapanesc. Conceptele pe care le-am dobandit aici (exemplu: fail fast, always ask if in doubt etc) m-au facut sa am mai multa incredere in ceea ce fac si au contribuit suplimentar asupra cunostintelor pe care eu deja le stiam din industrie dar nu avusesem pana atunci capacitatea sa le stapanesc. Pe langa cunoastere si profesionalism, aici am gasit si intelegere, ceea ce pentru mine este de nepretuit.


Ce spune lumea

Back to top