top of page
Poza scriitoruluiAndrei Istrate

Cum a fost pentru mine procesul de angajare la Electronic Arts

Hello! Ma numesc Alexandra, am participat la cursul de Game Design, si as vrea sa va povestesc putin despre experienta mea recenta in procesul de angajare la una dintre cele mai mari companii de game development din lume, mai exact Electronic Arts. Procesul in sine poate fi o adevărată provocare, dar și o oportunitate de creștere personală și profesională.

 

În primă fază, pe site-ul oficial EA, mi-am depus CV-ul alături de câteva documente realizate de-a lungul cursului de Game Design la GameDev Academy. La scurt timp am fost contactată de către echipa HR a companiei, unde mi s-a oferit oportunitatea de a lua parte în procesul de recrutare pentru poziția de Junior Game Designer la jocul FC24. Desigur, am acceptat această propunere și mi s-a trimis pe mail un “Test de aptitudini” pentru a-mi putea analiza cunoștințele.





 

Aveam 7 zile la dispoziție să rezolv testul și să îl trimit. Până să deschid întrebările, mi-am spus singură “pff, asta sigur va fi ușor”. Dar se pare că nu a fost chiar așa. Primele puncte au fost niște întrebări despre preferințe personale, iar apoi a trebuit să fac un mic “research” pentru a reuși să completez celelalte puncte. După 3 zile de documentare și scris, am reușit să răspund cu succes la toate întrebările testului. Astfel, dupa o săptămână de așteptare cu inima în dinți, am primit și un răspund pozitiv din partea superiorilor din compania Electronic Arts, ducându-mă în ultima fază: interviul propriu zis.

 

Interviul în sine a fost o experiență interesantă. Am avut ocazia să discut cu persoane cheie din companie și să înțeleg mai bine cultura organizațională. A fost important să fiu autentică și să îmi arăt entuziasmul pentru rol. De asemenea, mi s-au pus întrebări despre cursul absolvit la GameDev Academy, cum ar fi: ce jocuri ai reușit să prototipezi in Unity? Ce mecanici de jocuri ai învățat să aplici? Cum ai reușit să finalizezi anumite documentații de Game Design? Toate aceste întrebări mi-au adus încrederea necesară ajungând astfel la finalul interviului care a durat o oră.

 

Pot spune că procesul de angajare a fost puțin stresant, dar și foarte satisfăcător. Este important să ne pregătim temeinic un portofoliu, să fim autentici și să avem răbdare. Fiecare experiență de angajare ne învață ceva nou și ne apropie de obiectivele noastre profesionale. Mult succes si voua!

12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page